12 Mayıs 2010 Çarşamba

Maket Evim...



  Bu çok severek yaptığım ve severek kullandığım maket evim. Ev ince kartondan, perdeler küçük fistolardan, ağaç deseniz plastik, 1 milyoncuda görmüş almıştım. Evin önündeki çakıl taşları vazolara konan ufak taşlardan. Köpek ve kamyona gelince sürpriz yumurtadan çıkan ufak oyuncaklardan. Ah ne iş görüyor onlar. Minyatür tablolarda çocuklara oyuncak da oluyor. Çatı oluklu mukavva kartonundan. Yosunlar ise köyden ellerimle toplanmıştır. Yağmur yağdıktan sonra ağaç diplerinde inanılmaz güzel şekilde çıkıyorlar. Bir tutamını poşete koyup 1 milyona satıyorlar. Bizim rölyef kursundan arkadaşlar bir yerde bulamadıkları için parayla alıyorlardı. Ben hiç para vermedim. Rölyef deyince kursumu, hocamı, arkadaşlarımı özledim şimdi. Evlenip şehir değiştirince hepsi İstanbul'da kaldı malesef.

  Diğer resimlerini de ekliyorum. Bir scannerim olsa evin çizimini de taratıp eklerdim. Çok basit yapımı aslında. Tez zamanda bir tane edinmeye bakıcam. Ama ben becerikliyim diyenler resme bakarak da şablon çıkarabilirler. Çok zor değil. Evin her yandan resmini koyuyorum.

       Resimler bulanık çıkmış. Ama fotoğraf makinem de olmadığı için eşimin telefonuyla çekiyorum. Züğürtüm ama hobi bloğu açıyorum:) İnşallah onu da ediniriz bir gün. Allahtan umut kesilmez. Yeterince zaman kaybettim daha fazla kaybedemem deyip açtım bloğu. Oh iyi de yaptım işte :)) Neyse çenem düştü gene. Buyrun resimlere bakın bakalım.


Yanına büyüklüğünü belirlemek için bir ölçü objesi koysaydım; oldukça ufak olduğu belli olurdu. Ama ekliycem öyle bir resmini de. Şu an eşim işte. Telefonu da yanında. Resim çekemiyorum şu an. Sevgi ve sağlıcakla kalın...

5 yorum:

  1. ben geldimmmmmmmmmmmm....

    ve evini çok beğendim... çay içmeye gelicem haberin olsun :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, iyi ki de açmışsınız blogunuzu... blog dünyasında farklı çalışmalar görmek çok güzel...
    bu arada; en yakın zamanda iyi bir fotoğraf makinesi de edinirsiniz dilerim... sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çelebi74 hoşgeldiniz. gelmezseniz darılırım inanın:) demlendi bile :) yorumunuz için çok teşekkürler.

    ruşen hanım çok teşekkürler yorumunuz için. beğenilmek daha da bir şevk veriyor insana. elimden geleni yapmaya çalışıcam inşallah. evet fotoğraf makinesi demeyin bana. en zayıf noktam:) yakında yaşgünüm geliyor herkese fotoğraf makinesine ihtiyacım olduğunu dile getirip bi sürpriz bekliycem bakalım. öncelikle de eşime:)))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. fundacım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil