9 Mayıs 2010 Pazar

Kendi İmalatım Olan Kitap Ayraçlarım

    Kitap okumayı çok seviyorum. Böyle olunca ve biraz da el işleri ile uğraşmayı sevince kitap ayraçları yapmak istedim. Çoğu insana kitap okumak bile gereksiz gelirken ayraç çok anlamsız gelir heralde. Kıvır kenarını geç diyebilirler. Ama burda önemli olan kendi elinle birşeyler üretmek. Ve sonra onlara bakıp zevkini çıkarmak.
    Yapım aşamalarına gelince. Bir kısmını hazır aldığım çıkartmalarla yaptım. Ana malzemesi olan karton çıkartmaların arkasında bulunan kartonun ta kendisi. Yani hammade de malzeme de çıkarmanın kendisi oluyor. Kartonu ikiye katlayıp arasını yapıştırdım. Üstünü  de süsledim kafama göre. Sonra ham madde konusunda kendimi geliştirerek gömlek yakalarından çıkan karton, ve şeffaf plastiği (yani asetatı) de kullanmaya başladım. Gördüğünüz gibi hiç bir şey aslında çöp değil. Bu ne işe yarıyacak diyebilirsiniz ama emin olun her şey bir işe yarıyor mutlaka. Hayal etmek lazım. Atmadan önce bir düşünün derim :)

     Bir kısmını resim negatiflerine iplik geçirerek yaptım. 5-6 filmi bir araya getirip, evde kalmış yün artıklarıyla şekiller vererek süsledim. Tüm 10 marifet üyesi hanımlara teşekkür ediyorum. Böyle güzel fikirler verdikleri için.


Diğerlerini de dediğim gibi gömlek yakasından çıkan şeffaf asetatın üzerine boyutlu boya ile şekiller çizdim. Elle de çizebilirsiniz. Ama ben bize gelen bir davetiyenin üzerinde desenler vardı onun üzerine asetatı koyup boyutlu boya ile desenleri çizdim. Ve süper oldu. 
 


Şimdi ayraçlarımı zevkle kullanıyorum. Her seferinde başka birini üstelik. Değişiklik iyidir :-)
























4 yorum:

  1. çok şık olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok şık. Ben en çok asetata çalıştıklarınızı beğendim.
    http://mutlueller.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. bitki cadısı ve sema schoenrock her ikinize de çok teşekkür ediyorum. memnun oldum beğendiğinize. ayrıca ayraç yapmaya devam ediyorum yakında onları da yayınlıycam. sağolun:))

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok sevimli görünüyorlar
    nasıl canım çektiiii :)

    YanıtlaSil