22 Mayıs 2010 Cumartesi

Bebek Odasının Alt Yapısı Bitti...



         Evvet... Daha önce de dediğim gibi yapışkanlı folyoyu duvar kağıdı olarak kapladım. Tabana da ahşap rengi döşedim ki laminant gibi olsun. Tabanı kartonla biraz kaldırdım. Duvara asılacağı için tabanda ki malzemeler de görülsün. Rölyef kursunda da öyle yapardık iç mekanlarda. Üst bordürü evdeki pembe bir kurdeleden. Karyola, komidin ve dolabı balsa ağacıyla yaptım. Müthiş bir malzeme. Bunu aslıbayülgen.blogspot.com sitesinde duymuştum. Ondan sonra aldım ve denedim. Ben böyle güzel bir malzeme görmedim. Bir "ağaç" maket bıçağı hatta makasla kesilir mi? Bu kesiliyor. Onun için istediğiniz formu verebiliyorsunuz. Şimdi sürekli kullanıyorum. aslıbayülgene de çok teşekkür ediyorum beni bu malzemeyle tanıştırdığı için. Aslında direkt linkine göndermek isterdim ama link eklemeyi çözemedim henüz :-)) 
                 Devam ediyorum. Komidinin çekmecelerini de yapıştırıcam daha ama dayanamadım. Kaç gündür yazı ekleyemedim. Sizi merakta bırakmıyım istedim.Komidin için form oluşturmak çok basit oldu. Eşimin hergün bırakması için yalvardığım sigara paketinin dışını kapladım. En çabuk hallettiğim iş o oldu. Bir de sorum olacak sizlere. Daha doğrusu yardım talebim. Mobilyalar ahşap renginde mi kalmalı yoksa boyamalı mıyım? Arka fon beyaz olduğu için canlı durmadılar. Hafif pembeye boyamak istiyorum. Siz ne dersiniz bu konuda. Fikirleriniz benim için önemli. Artık susuyor ve sizi resimlerle baş başa bırakıyorum :-)







Görüyorsunuz değil mi o pis kutu nasıl işe yarar bi hale dönüştü. İçini peçeteyle destekledim yamulmasın diye :-)




Sallanan atımız da va canııım. Gerçi boyanmadı kuyruğu ve yelelerindeki püsküller takılmadı henüz. Ama bunun için önce yün bulmalıyım. Evde ilaçlık yün yok şu anda :-)



Bu da sandığımız.



Önde görünen balsa ağacının ta kendisi sandığın üzerindeki de raf duvara asılacak. Dedim ya daha fazla bekleyemedim :-)


Bu da atımın kalıbı. Nasıl yaptığıma gelince; internette bulduğunuz resimi, hayır efendim çıktı almıyorsunuz bir küçücük çıktıya dünya para istiyorlar. İstanbulda daha ucuzdu burada Kocaelide talep de az olduğu için pahalı. Hayır parasında değilim bir milyonun iki milyonun hesabını yapmıyorum da yamyam oldular başımıza. Onlara o parayı vermiycem inat ettim bir kere:-) Bir kağıt parçasını bilgisayar ekranına dayayıp bir güzel çizip iki dakika da elinizde kalıp buluyorsunuz. Gerçi o da ekranı bozuyormuş eşim elimi bile değdirtmez renk yapısı bozuluyor sonra diye. Bunu hiç duymasın hele. Valla ne yapar bilmem:-) Aramızda kalsın tamam mı:-) Neyse resimler bu kadar efendim. Devamını yaptıkça ekliycem. Ama bu arada başka işler de yaptımm. Onları da yeni yazı yazarak yolluyorum şimdi. Bu yazının uzunluğu kendine yeter :-)  Yorumlarınızı bekliyorum ona göre :-) Sağlıcakla kalın.

12 yorum:

  1. Ne güzel bir oda varmış burada, bitmiş hali çok şirin olacak eminim, takipteyim :)

    YanıtlaSil
  2. beğenmene çok sevindim ablacım:)) umarım utandırmam sizi:))

    YanıtlaSil
  3. ALSANA BİR BALSA HAYRANI DAHA OOH NE GÜZEL.BU ODA DAHA ÖRTÜSÜ, YASTIĞI GELSİN ŞİRİNLİKTEN GEÇİLMEZ.SARI MELEK KOCAELİNDE BALSAYI BULABİLDİN Mİ EVET DERSEN NASIL SEVİNİRİM BİLEMEZSİN.BİR KAÇ OYUNCAK ÇALIŞTIYDIM BEN ONLARI YAYINLAYABİLİRSEM ODANDA OYUNCAK YAPABİLMEK İÇİN FİKRİN OLUR BELKİ.DELİRMEK İÇİN GELİRİM İNŞ.

    YanıtlaSil
  4. çok sağolun. memnun oldum. kondor hiç sorma balsaya hayranım. şimdiye kadar elimde olanları kullandım ama biterse diye hiç sıkıntı duymuyorum. çünkü izmitte de koçtaş olduğu için çok mutluyum. ben istanbulda da koçtaş yapı marketten almıştım çünkü. ahşaplar bölümünde maket çıtası diye satılıyordu. oyuncak olayına çok sevindim. lütfen yayınla çünkü ben oyuncak hiç yapmadım. kara kara da düşünmüyor değildim nasıl yapıcam diye. aslıbayülgen süper oyuncaklar koymuş ama sanırım o yurt dışından hazır alıyor. ben elde uğraşmayı seviyorum. maliyeti sıfır olan ve çöp denilen şeyleri dönüştürmek güzel geliyor bana. belki biraz çarpık çurpuk oluyor ama işin esprisi de o bana göre:) ben yaptım bunu diyorsun. bir de insanlar neyden yapıp da ne hale geldiğini görünce inanılmaz şaşırıyorlar ya en çok o anı seviyorum. inşallah bir ana önce tamamlıyıp yayınlıycam. bu arada sakarya da oturduğunu görüyorum. bende sakaryalıyım:))hendek ilçesinden.çok sık giderim annem babam orda köydeler çünkü. yolun düşerse o yana beklerim:) sen sakaryada balsayı bulabiliyor musun?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım
    Bir soru sormuşsun mobilyayı boyamakla ilgili. Ona bende karar verememiştim. Balsanın kendi rengi çok tatlı ve doğal. Ama hadibiri bu renk olsun, hepsi de aynı renk olmıycak herhalde çalışmalarımızın, ileride boyamak zorunda kalcaz zaten. Yapımarkete her gittiğimde bakıyorum aynı doğallıkta boyalar varmı diye bulursam söylerim.

    Sen şu avantajı kullanabilirsin bebek odası olduğu için mavi yada pembeyle bazı yerlerine şeritler falan çekebilirsin. Mesela en üst ve alta ya da köşelere falan. Gerçek modellere de bakmanı öneririm netten.

    Birde ricam olcak. Şu onmağr. logosunu (yazdıklarınla birlikte) nasıl bloğuna eklediğini adım adım anlatabilirsen çok sevinirim.
    Teşekkürleeer.. Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler minihobi. ama bu yazı çok eski olduğu için şu an halihazırda mobilyayı pembe rengine boyamış haldeyim. herşey çok güzel oldu. hediye gideceği bebek doğdu dün zaten. artık hızla toparlıyorum.

    tabi ki anlatırım. hatta sesiberin başlattığı bir olay olduğu için onun anlatımını da ekliyim ama yeni yazı olarak ekliyim müsade ederseniz:))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili SARI MELEK; Yeni gördüm bu maketini,harika olmuş ve boyanınca da harika olmuştur eminim:)
    Minyatüre devam! :)
    Sevgiler
    Aslı

    YanıtlaSil
  8. merhabalar bende yeni blogculardanım izmitteim:) fakat balsa dediğiniz şeyi çözemedim kıl testereyle kestiğimiz tahtayı diosanız onlar kırtasiyelerde bile satılıyor ben gölcükden kırtasiyeden alıyorum..

    YanıtlaSil
  9. sevgili Aslı Erataç, çok teşekkür ederim. sizin gibi bu işin mi'ri beğenmişse şımarırım biraz ama:)) evet çok güzel oldu. bitmişini de ekliycem. ama hala ufak birkaç eksiği var. en önemlisi de biberon olayı. hamurdan yapıcam başına bir oturabilsem.

    sevgili mia, hoşgeldin blog dünyasına. balsa denilen şey maket ahşabı. hani gemi yapımında kullanılanlardan. kıl testereyle kesilenden çok daha yumuşak. maket bıçağı ile kesiliyor. malesef o her kırtasiyede satılmıyor:( sadece büyük yapı marketlerde, ahşap reyonunda ve maket ahşabı diye satılıyor. istanbulda bauhaus ve koçtaştan alıyordum. elimde stok olduğu için burda izmitteki koçtaşa gitmedim henüz ama umarım burda da vardır.

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim:))aa bunu bilmiyordum çok şahane oldu bu bilgi teşekkür ederim çok çok...

    YanıtlaSil