4 Haziran 2010 Cuma

Kapı Önü Mektupluğu Yapıyorum...

    Çoktandır yazı ekleyemedim. Bir hafta kadar evde yoktum. Pazar günü geldim. E evi toparlamak, biriken çamaşıları halletmek derken ihmal ettim bloğumu. Anca oturdum iki gündür işlerimin başına. Çoktandır istediğim kapı önü mektupluğunu da nerdeyse bitirdim. Aynı anda bir çok projeyi bir arada yürütüyorum. Birinin tutkalı kururken bir başkasını, onun bir işi varken bir başkasını. Bitirirsem yayınlarım diye yazı da yollamıyorum ama bloğu takip edene de bu çok sıkıcı gelir. Baktıkça birşey eklememiş insanın bir daha bakası gelmez. Bari yarım marım ekliyim. Neler yaptığımdan haberiniz olsun:))  Kapı önüne mektupluk yapıyorum. Artık faturalar kapıda sayaç okunarak kesildiği için faturayı kestikçe yere bırakıp gidiyorlar. Ben de titiz bir insan olarak sinir oluyorum bu duruma:)) Faturayı yıkıyorum ben de:)) Almak için dolaştım. Birçok yerde bulamadım, bulduklarımı beğenmedim, alelade yapılmışlar belli ki çin malı, beğendiklerim de dünya para. Değmez deyip kolları sıvadım. İşte şu anki hali;



Yapılışına gelince; Önce geçenlerde aldığım telsiz telefonun kutusunu gözüme kestirdim. Büyüklüğü falan tam benim istediğim gibiydi. İlk önce bulaşık makinesi tablet deterjanının kutusunu düşünmüştüm ama çok büyük olduğuna karar verip vazgeçtim. Büyük isteyenlere bir alternatif. Benim yapmak istediğim farklı zamanlarda gelen bir iki fatura için olduğundan küçük istiyordum. Kutuyu hoş bi ovallık vericek şekilde kestim aşağıdaki
gibi. Burası tamamen sizin zevkinize kalmış.




Sonra o kestiğim kısmı ovallik yönünden benzesin ve bir uyum oluştursun diye üst kısmına yapıştırdım. Böylece arka kısmı hem sağlam oldu. Hem biraz uzadı hem de benzedi. Çok sevdim kutumu. Kafanda düşündüğün şekildekine uyunca yaptığın çok seviniyosun yav:))

Şimdi gelelim işin süsleme kısmına. Önce evdeki eski gazeteleri yanıma aldım. Daha önce görmüşsünüzdür nette. Gazeteden rulolar yapıp sepet falan örülüşünü. Ama görmeyenler için açık açık anlatayım. İki sayfa olanları kat yerinden ayırdım. Sonra tek sayfa halindeki gazeteyi önce ikiye sonra onu da ikiye katlayıp kat yerlerinden falçata yardımıyla kestim. Elimde dört parça gazete oluştu.


Sonra çöp şiş yardımıyla çapraz başlayarak yuvarlayıp rulolar elde ettim. En son kısmını da uhu ile yapıştırıp bitirdim. İlk yaptıklarımın kimi açıldı. Tekrar tekrar sardım. Çok zor oldu. Ama siz siz olun pes etmeyin. Çünkü sonra elim bir alıştı. Şimdi tek kerede hızlı sarabiliyorum:))



Sonra ben bu şekilde kutunun üzerine yapıştırmaya başladım ama hata etmişim. Siz yapıştırmadan önce ruloları tutkallayıp kurutun derim. Şiddetle de tavsiye ederim. Çünkü sadece sonunu yapıştırıp sardığım için kutunun boyunda kestiğim yerden gerisi açılıp duruyordu. Açılmasınlar diye çok zahmet çektim. İşim iki kat uzadı. Bir kere de başlamış oldum. Kutuyu böylece kapladım.


Arkasını kaplamadım. Altını kapladım, içini de kapladım. Arkayı da kaplasam süper olacaktı ama üşendim. Hem rulolarım bitti. Tam kuyuya kadar yapmışım:)) Hemde arkası görünmüyecek diye gerek olmadığına karar verdim. Sadece boyayacağım arkasını yeter bence. Elimde üç beş bi rulo kaldı. Onları da üçerli şekilde birbirine bantlayıp saç örgüsü şeklinde ördüm. Ruloların üstten görünüşünü kapatmak için üst kısımlarına yapıştırdım. Bakınız şekil 1a :))


Şimdi sıra geldi tutkallamaya. Her tarafını bir güzel tutkalladım ki sağlam olsun. Ayrıca tutkal boya için bir astar görevi görüyor. Boyamak daha kolay oluyor.


En başta da dediğim gibi son hali aşagıdaki halde. Şimdi sadece boyanmayı bekliyor. Rengine karar veremiyorum. Ama onuda bugün hallederim. Bir an önce kullanmaya başlamak istiyorum...
Sevgiyle ve sağlıcakla kalın:))

5 yorum:

  1. kızım süpersin yaaa böyle bir çalışma yap hem de tek tek açıklayıcı biçimde fotoğraflarla göster. Ellerine emeklerine sağlık güzelim, çok gzel bir kutu olmuş, bana da değişik fikirler verdin. Sevgiler canım kolay gelsin,son halini de merak ediyorum canım bys.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ediyorum. beni onore ettiniz. hepimiz birbirimizden fikirler öğreniyoruz. hayal dünyamıza yeni bir kapı açılıyor her gördüğümüzle. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) çok teşekkür tekrar. beni şımartacaksınız sonra:))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş bende böyle bir şey arıyordum güzelleri dünya kadar para,elimde bir sürü gazete var dağ kadar oldu başka gazeteyle ilgili fikriniz var mı çöp eve dönmezse iyi:)Ellerinize sağlık,bitmiş hali de çok cici olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel evdeki malzemelerle çok güzel şeyler çıkarıyorsunuz tebrikler çok beğendim hayran kaldım :)Ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim. beğendiğinize sevindim. ne mutlu bana:))

    YanıtlaSil