5 Haziran 2010 Cumartesi

Kapı Mektupluğunu Bitirdim...


Nasıl olmuş? Umarım beğenirsiniz. Bir tek boyaması kalmıştı. Önce siyaha boyadım. Sonra altın yaldızı sert uçlu bir fırçayla çapraz şekilde sürdüm. Fırça yumuşak olursa tümden yaldıza döner diye düşündüm. Araları siyah kalmalıydı. Üzerini yine gazeteden yaptığım gül ve yapraklarla süsledim. Çok fazla renkli mi oldu? Arabesk durmadı inşallah. Ama bir renk de verdi sanki:) Şimdilik böyle dursun belki kafama eser başka renge boyarım gülleri:)) Sizi resimlerle başbaşa bırakayım. Buyrun...












Arkasına asacak yer olarak teneke kutuda aldığım peynirin açma halkasını kullandım. Ama kapıya çivi çakmamak için misina geçirdim. E kiracıyız kendi evimiz değil. Misinayı da merceğin kenarına doladım. Hiç deliksiz çivisiz halloldu:))




Gülleri nasıl yaptığıma gelince. Tek sayfa gazeteyi aynı rulo yaparken olduğu gibi önce ikiye sonra onu da ikiye katlayıp kat yerlerinden kestim. Bir sayfadan dört eşit parça çıktı. Sonra o parçalardan birini alıp onu da ikiye katladım.


Sonra kat yeri olan tarafından üçgen şekilde başlamak üzere sarıp sarıp tamamladım. Her katlamada dışarı doğru tur attırarak dönmeli. Resimlerden anlaşılır umarım.



Gülü nette görmüştüm daha önce. O şekilde yaptım. Ama yaprağı kendim tasarladım. Bilmiyorum belki vardır daha önceden. Benden önce düşünen olduysa da bilmem. Ama ben nasıl olsa yaprak olur diye kendim düşündüm. Önce gazeteden kare bir parça kestim. Sonra çapraz katladım. Diğer yönden de çapraz katladım.


Sonra orta noktaya katladım bir yanını ve içer doğru kapadım. Pek iyi anlatamadım sanırım ama resimler açık olmuştur umarım.


Sonra yaprak şekli olacak şekilde yanlrı arkaya katladım. Uzun olan kulakları yırtarak çıkardım. Arkadan bantlayarak sabitledim:))



Elimdekileri de kir falan sanmayın:)) Uhu kalıntıları, boya kalıntıları:)) Sonrada oturup bir saat onları yoluyorum ellerimden:))



Ve kapımdaki yerini aldı. Gerçi daha vernik sıkmadım. Ama boyalar tam kurumadı daha. Yarın verniğini de atarım. Her fatura geldikçe sinir olurdum yere bırakıldı diye. Şimdi ise faturanın geldiği tarihi iple çekicem:)) Yeni kutumdaki yerini alışını da görüntülerim:))



Beğenecek misiniz bakalım:)) Şimdilik budur. Sağlıcakla kalın...

2 yorum:

  1. Süpersin yaaa ellerine sağlık, ben de merak ediyordum son halini teşekkürler canım. Devamını dileriz sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Beğenmek ne demek bayıldım. çoook güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil