29 Haziran 2010 Salı

İlk Ahşap Boyama Çalışmam...

    10 marifeti takip ede ede herşeyi deneme isteği ve gücü geliyor insana:) Ben ahşap boyama kursuna gitmedim. Ama boyamanın her şekline bayılırım. Elimde fırçam boyalarım olsun yeter ki ne boyadığım önemli değil. Lise yıllarımda da severdim resim derslerini. Ve birgün cesaret edip kuş yuvası aldım. Tabi ki de çok harika olmadı ama olsun içimde kalmadı. Bunu da denemiş oldum:) Devam etmek istiyorum aslında öğrenene kadar:)) Ahşabı boyamayı da çok sevdim. Köydeki evdeydi bu. Geçen gittiğimde resimledim bloğa koyarım diye. Çok ahım şahım bişey değil ama yine de görün istedim:))


            Önce tamamını astar olsun ve çok boya çekmesin diye düşünerek ahşap tutkalı ile bir kat tutkalladım. Alt kısmını koyu yeşil renge boyadım. Süngerle dokuna dokuna. Resimden belli olmuyor ama bir dokusu var esasında. Fırçayla boyanmadığı belli yani:) Sonra kendisini krem rengine boyadım sanırım iki kat yeterli olmuştu. Daha sonra alt kısımlarını yine süngerle ve bir kaç farklı renk kullanarak tamponlayarak boyadım. Sonra fırçayla çiçek dalları yaptım. Üzerine de çiçekler kondurdum. Kuşun giriş kapısına dallar yaptım ince fırça ve kahverengi boya ile.











Arkasındaki minik kuş yuvasını da kendim yaptım. Ve şahsen kendimi beğendim:)) Bir tek kelebekler hazır çıkartma idi. Onları yapıştırdım. Sonra fırçamı siyah boyaya batırıp parmağıma vurup sıçratmak suretiyle tüm her tarafı kapladım. Değişik bir hava kattı sanki :) Sonra çatısını koyu kahverengiye boyadım. Ama ahşap görüntüsü alsın ve budaklı bir ağaç gibi görünsün istedim. Nasıl yaparım diye düşündükten sonra buldum. Kahverengi boya kuruyunca üzerine bazı yerlerine krem boya dokundurdum ve kuru fırçayla süpürdüm. Ve oluşan hali ben çok beğendim:) Ahşaba benzedi sanki biraz. Acemi sevinci işte:))











           Sonra hafiften kurumaya başlayınca ıslak mendille bazı yerleri sildim. Alttaki kahverengi rengi çıkardım ortaya. İşte onlar budağa benzedi biraz. En son iki kat cilaladım. Aslında ben köydeki evimizde dışarı asmak ve gerçek kuşların hizmetine sunmak için yapmıştım. Ama bu acemi ahşap boyamacının yaptığı kuş yuvasını annesi çok beğendi; dışarı asmaya ve ziyan etmeye kıyamadı:)) Ve sehpamızdaki yerini aldı. E ben de bari bir güzellik olsun diye geçen gittiğimde önüne yapma bir kuş yapıştırdım. Nasıl olmuş sizce:))



 Örtünün de ütüye ihtiyacı varmış. Ben de ütü yapacağıma nelerle oynuyorum görüyorsunuz:))

13 yorum:

  1. Sevgili Sarı Melek, Başarılı bir çalıma olmuş. Renklerin kullanımı harika.Çok şirin ve güzel. Ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sarı Melek, yorum gönderme şifresini (kelime doğrulama sifreyi) uygunsa kaldırırsanız sevinirim. Bende ilk zamanlarda kullanıyordum. Daha sonra arkadaşlardan gelen yorumlar sayesinde kaldırdım.Sevgiler tekrar şifre yazacam bak şimdi :((

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. kelime doğrulamayı da kaldırdım. henüz çok yeni blogcu olduğum için yeni yeni öğreniyorum:) onu ilk okuduğumda ne demek olduğunu bile anlamadan göster demişim şimdi anlıyorum ne manaya geldiğini:) öğrenicem inşallah. uyardığınız için teşekkür ederim ayrıca beğendiğiniz için de:))

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı bir yuva olmuş. Bence asın ağaca, kullansın kuşcağızlar. Daha çok sevinirsiniz o zaman. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş canım ellerine sağlık kursa gitmene gerek yok zaten doğuştan yeteneklisin canım

    YanıtlaSil
  6. sevgili neduk çok teşekkür ediyorum. bende öyle istiyorum ama annem etmiyor iyi mi:)
    sevgili karabidikim çok sağolun. hele sizin gibi ahşap boyama ustasından böyle sözler duymak çok hoş. ama yüreklendirmek için söylediğinizi düşünüyorum. yoksa çok harika olmadığının farkındayım. ama bana yetti:))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Sarı Melek, Teşekkür ederim :) Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  8. İlk ahşap çalışması için fazla güzel olmuş, ellerine sağlık, çok beğendim. Doğuştan yeteneklisin bence.

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim atölye kedi. iltifat ediyorsun:))

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık melekcim çok güzel bir kuşyuvası olmuş :D

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş canım, emeğine sağlık, sen söylemesen ilk çalışman olduğunu kimse anlamaz, buda demek oluyorki bundan sonrakiler laf bile söylenmez:)

    YanıtlaSil