24 Ağustos 2010 Salı

Masaüstüne Organizer Yaptım...






        Banu abla buna organizer demeyelim diyor hep. Ama aklıma ilk organizer geliyor, hatırlaması kolay. Öbür türlü ne diyeyim bilmem; toparlayıcı hoş olmuyor, düzenleyici ? bilemedim işte:)) Her aşaması tamamen spontane gelişmiş birşey oldu. Bunlar ne kutusu mu buyrun siz görün.



           Tıkanan lavabolar benim sinirimi bozar. Onun için sık sık alır dökerim bu lavabo açıcılardan. Şimdiye kadar atardım kutularını çok ince ve cansız, birşey olmaz bundan diye. Ama her fikrin olgunlaşması için zaman gerekliymiş demek ki. Bu sefer atarken kıyamadım. Git gide çöpçü olduk ya. Bir dolap ağzına kadar çöple dolu değerlendirilmeyi bekliyor:)) Ne yapabilirim derken buldum.

Malzemelerim bir çantanın içinde duruyordu. Ve her lazım oldukça çıkarmak toplamak pratik olmuyordu.
Onları düzenlemek için olur bu kutular dedim ve çalışmalara başladım.
   Kapaklarını kestim önce. Alt kısımdaki kapakları yapıştırdım. İçine birşey koyup çıkardıkça açılmasın diye. Beş tanesini bir araya yapıştırdım. Etrafını kalın mukavva ile kaplayınca sapasağlam bişey oldu. Sonucu beğenince beşli yetmez deyip gidip bir beş kutu daha aldım. Nasıl olsa kullanırım ilerde diye. Onlarada aynı işlemi yaptım. Birbirlerine yapıştırınca aradaki bölmelerde sağlamlaştı biraz. Böylece her malzememi ayrı bölmeye koyabilecektim. Süper bir düzene kavuşacaklardı.

















Malzemelerin bolluğu açısından ikinci bir beşli kutu olayına burda karar verdim:))


Arada ayrıklık kaldı diyebilirsiniz onuda bir karton parçasıyla kapadım.



Vee kaplama olayı. Kitaplığımın rengine çok benzeyen kağıtla kapladım ve sevdim bu halini:))









Üst kısmına silme gelecek şekilde kapladım içe kıvırmak zor olacaktı bölmeli olduğu için. Tabi üstün görüntüsünü böyle bırakmadım. Boyutlu simli boyam ile geçtim.











Ve bu da vazifeye başlamış hali:))













   İşte malzemelerin daha önceki mekanları.




    Ve yeni mekanları. Bu çok daha pratik oldu. Lazım olan tüm malzemelerim hemen elimin altındalar artık. Ben sevdim bu sonucu. Sizce nasıl olmuş:))

13 yorum:

  1. harika bir geri dönüşüm olmuş,eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş:)benim de yapasım geldi:)çok beğendim.Ellerine sağlık.
    kedicibasi'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bence süper olmuş aynı boydaki kutuları bu şekilde birleştirmek harika bir fikir üstelik geri dönüşüm de yapılmış oluyor benim de incik boncuklar için böyle bir şeye ihtiyacım var hemen iş başına geçeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş canım, ellerine sağlık. İlk fotoğrafta ahşap gibi çıkmış, çok başarılı bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  5. e süper olmuş
    güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş süper bir fikir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. sevgili nestug çok teşekkür ederim.

    sevgili kedicibaşı teşekkür ederim. yapın bence hemen 5-10 dakkada olup bitiyor:)

    sevgili befece çok sağolasın. benimde bir anda aklıma geldi. kapaklarını kesmeden aynı işlemi yaparsanız, boncuklar için iyi olur sanırım. yani birindeki boncuğu almak için diğerlerinin kapağı kapalıyken kutuyu yan çevirirseniz elinize dökülüverir. tembel olduğumu burda da belli ettim sanırım:))

    Atölye kedicim çok sağol. beğenmene sevindim. evet bu kaplamanın desenini çok seviyorum bende. öncede telefon kutusu kaplamıştım. ahşap gibi oldu. zevkle kullanıyorum.

    sevgili minihobi çok sağolasın. şimdilerde benim elimde bir sürü kapak mevcut. eğer sen o minyatür çiçeklerinle ilgili biraz ayrıntı verirsen onlardan yapmak istiyorum.

    sevgili gönül çok sağolasın. çok teşekkür ederim.

    arkadaşlar beğendiğinize çok memnun oldum:)

    YanıtlaSil
  8. Bayılıyorum senin bu pratikliğine helal olsun yani :D Ellerine sağlık süper olmuş bu arada ben de senin yaptğın süt kutusundan organizerinden yaptım onu yayınlayınca senden link vericem haberin olsun şekerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sibel'in hobi dünyası çok teşekkür ediyorum. iltifat ediyorsunuz:) elden geldiğince uğraşıyorum bir şeylerle. beğenmenize sevindim. merakla bekliyorum organizeri yayınlamanızı. link konusu için ayrıca teşekkür ederim. sevgi ve sağlıcakla kalın:))

    YanıtlaSil
  10. harika işler çıkartmışsınız...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım çok hoş, ayrı bölmeleri olması da çok kullanışı olmuş.Bu arada Kadir Geceniz Mübarek Olsun Canım.

    YanıtlaSil
  12. DİLEK çok teşkkürler. o sizin güzelliğiniz:)

    YanıtlaSil
  13. karabidikim teşekkür ederim.. evet çok kullanışlı oldu. kullanmaya başladım o kadar rahat ettim ki:) sizinde Kadir geceniz mübarek olsun. Allah hepimizi bağışlanmışların arasına katsın inşallah.

    YanıtlaSil