5 Temmuz 2010 Pazartesi

Yeni Fotoğraf Makinem Ve İlk Çekimlerim...

      Bloğumu ilk açarken ismi bulan eşim olmuştu. Hergün bir izleyicim daha beni izlemeye aldığında benden çok heyecanlanıyor. Eşe dosta bizim hanım ünlü oldu diyor:-) Hergün bugün yeni izleyici eklendi mi diye sorar:) Burdan tüm izleyicilerime sonsuz teşekkürler. Hepiniz hoşgeldiniz. İyiki varsınız demek istiyorum:-) Neyse fotoğraf ekleme durumu çıkınca, eşcazım benim telefonu sana vereyim. Güzel fotograf çekiyor demişti. Ve verdi sağolsun. Şimdiye kadar tüm fotoları telefondan çektiklerimle eklemiştim. Geçen ay benim doğum günümdü. 18 Haziran. Eşim fotoğraf ekleme sorunumu kökünden çözmek için bana digital fotoğraf makinesi aldı. Ayrıca bir de elbise, ama neyse konumuz bu değil:)) Sonrada malesef ki bilgisayara format atarken tüm resim arşivimi sildi. Ama bilemeden olduğunu, aklına gelmediğini söyledi, özür diledi. Yapacak birşey yok artık tabi. Affettim bende. O benim canımmm ve bitanecik kocacım:-) Neyse lafı çok uzattım:-) Şunun için anlatmak istedim. Resimleri silerken hatırlamamış olmasının dışında her konuda destekçimdir. Yaptığım el işlerini beğenir, değer verir. Duvardaki rölyef tablolarımı gelen her misafire gösterir. Neyle yaptığımı, ne tarz geri dönüşümlerle ortaya çıktığını kendisi anlatır heyecanla:) Benim bitanecik kocam. Cumartesi evde kös kös oturuken, canım kocam hadi yürüyelim sahile doğru dedi. Hem fotoğraf makinesiyle deneme çekimleri yaparız dedi. Öğrenmen lazım dedi:)) Ve yürüyüşe çıktık. Kocaelinde oturuyoruz çok yakın sahil bize :) Gezdik yürüdük ve resim çekip geldik. Fotoğraf makinemle ilk çekimlerim :)) Buyrun resimlerle baş başa bırakayım sizi...

Bu sokağı çok beğendim nedense...









Şuna bakar mısınız. Hapsolmuş gibi. Sanki beni çıkarın burdan diyor :))








Papatyaların sade güzelliği.....

Ortancalar alabildiğine evin önünü kaplamışlardı tümden :)) Çiçek sever ev sahipleri vardı sanırım.



Şunların masumluğuna bakıınnn...


Hem dikenim hem çiçek açarım...






Bu köpeciklerin hepsi ortadakine saldırıyorlardı. Ya onları sinirlendirecek birşey yaptı; yada bir bayandı ve çapkın erkekler tarafından taciz ediliyordu bilemiycem artık. A a ne ayııpp, ne edepsiz oldum :)) Nedense denizin resmini hiç çekmemişim; sahile gitmemize rağmen. Daha makinemin olduğuna alışamadım; ya da bloğumun :))) Ya da dondurmayı görünce herşeyi unuttum :)) Şimdilik bu kadar. Sevgi ve sağlıcakla kalın canlarım....

8 yorum:

  1. Fotoğraflar çok güzelmiş canım ellerine sağlık.Ben o kadar köpüşü bir arada görsem fotoğraf çekmem kaçarımm (:

    YanıtlaSil
  2. Ay ayrıca çok özledim kocaelini bende 5 yaşından 9 yaşıma kadar orda oturdum sonrada hiç gitmedim.Ahah gelmeyiçok istiyorum ama fırsat olmadı bir türlü

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sarı Melek, Kocaeli'de oturduğunuzu belirtmişsiniz benim ailemde orada Körfez Tüpraş sitesinde Annemin işyeri 60 evlerinde (Mantıcı)
    Çekmiş olduğunuz sokaklar yabancı gelmedi :) Görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. karabidikim çok sağol. çocukken köpekler tarafından defalarca ısırılmışımdır. birçoğu yaklaşmak köpeklere bulaşmak nedeniyle. ama hala akıllanmadım:)) ayrıca gel kocaeline. beklerim hem hasret giderirsin hem de misafirim olursun:))

    Evimin İncileri Belgin aileniz tüpraş lojmanlarında ise eğer; benim evimin hemen yanındalar. üç dakika kadar yürüme mesafesinde:) o halde yabancı gelmemesi doğal resimlerin. ailenize geldiğinizde sizide beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Makinen esaslıymış gerçekten.Güle güle kullan. Bu durumda naapıyoruz? Kocaya küsmekten vaz geçiyoruz:))) Öyle olmuş nitekim.İyi de olmuş. Üzülme artık. Olmuş bir kere. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. İnşallah birgün gelir ve tanışma fırsatı bulurum canım kısmet.Bloğumdaki boncuktan resme yorum yapmışsın mailden gördüm bloğumda sorun var yayınlayamıyorum yorumlarınız gözükmüyor neyse gelırse yayınlıcam artık ben cevaplıyım canım.Fotoğrafın photoshopla gölgesini vererek ayarladım.Yani resmi siyah beyaz oldu.Bunu şablona çevirip döktürdüm çok kartuş gitmesin diye .Sonra yassı olarak 4 tane çift taraflı bant yapştırdım resme.siyah olucak yerleri pcden bakıp siyah boncuk yapıştırdım.Banttan resim rahat gözüküyor zaten.Beyazlıklara beyaz siyahlıklara siyah yapıştırdım canım ve işlemi tamamladım.Girinti çıkıntı yok yani tatlım düz kağıda bant yapıştırıp boncukladım.Hatta şu an bismillahirrahmanirrahim yazıcam aynı şekilde başlarken fotoğraflar ve yayınlarım canım istersen.Fotoğrafa gölge işlemini kodakta bir gülen surat var onla yapıyorum.Eğer yardım edebileceğim birşey olursa seve seve yardım ederim canım.İnşallah anlatabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  7. Miraç Kandilin Mübarek Olsun canım

    YanıtlaSil