16 Temmuz 2010 Cuma

İç Sıkıntısı ve Bir Boşluk....

       Bu aralar hiç birşey yapasım gelmiyor. Elim birşeye gitmez oldu. Dosyalarım silinirken enerjimi de silip süpürdü sanki. Ne oldu bana bilmiyorum. Sadece siteleri, blogları dolaşıyorum bu ara.  Okuyup bazende bir yorum bırakıp çıkıyorum. Nadiren bir şey yapmak istediğimde yapımı devam eden bebek odası maketine bir parça daha ekliyorum. Artık küçük ayrıntılar kaldığı için ağır ağır ilerliyor. Aklımda projeler yapmak istediğim bazı şeyler var. Ama bir güç lazım başlamam için. O gücü bulunca harekete geçicem inşallah. Çoktandır birşey ekleyemedim bari eskiden yaptığım buzdolabı magnetlerimi ekliyim size.










Yukarıda gördüğünüz magnetleri kendi ellerimle yaptım. Orta kısımda bulunan kare olanlar bir masa takviminden. Masa üstü takviminin bir köşesinde bu hoş manzaralar vardı. Sene dolunca takvim çöplük oldu; ama ben bu manzaraları da atmaya kıyamadım:) Onları oradan kestim daha önce magnet yapmak için kağıtvs. den aldığım tabaka halindeki mıkanatısların üzerine yapıştırdım. Makasla kestim kendime magnet yaptım:))  Sağda ve solda bulunan resimler ise tatil dergileri olur ya onlardan. Geçmiş senelerin tatil dergilerinden bulduğum güzel manzaraları da aynı yöntemle yaptım. Şimdi dolabımın üstünü süslüyorlar. Daha bitmedi:))



Bu yine bir Ramazan imsakiyesinden kesilmiş Allah ve Muhammed. Magnete çevirdim.




Bu safranbolu gezisinde aldığım hatıra magnetim. Ama bunun aynısından elde yapmıştım fotoğraflamıştım ama silindi. İstanbula abime gidince tekrar fotoğraflıycam; hatta bir tane daha yapmayı düşünüyorum. O zaman aşama aşama kaydederim.



         Bunları da pazardan almıştım. Yaşlı bir amca yağlı boya minyatür resimler yapıyordu bu şekilde. O kadar güzel resimler vardı ki. Zorla seçebildim. Arkalarına da hazır magnetlerden yapıştırıp satıyordu. Çok ucuz da sayılmazdı hani:)) Ama ona yardımcı olmak adına ve elimde model olsun diye almıştım:)) Şimdilik bu kadar, gidiyorum. Sağlıcakla kalın... İç sıkıntımın nedenini de sanırım şu an bulmuş durumdayım. Havanın hep kapalı kasvetli olmasından sanırım. Az önce güneş bir parladı ki; biraz daha sürse çıkıp kırlarda kelebek koşturacak psikolojiye gelecektim ama tekrar kapadı. Havalar da bir hoş oldu bu aralar. Mevsimler birbirine karıştı. Ne olacak sonumuz bilmiyorum. Kapalı havayı hiç sevmiyorum. Güneş istiyorum güneeeşşşşş......

6 yorum:

  1. Sevgili Marifetli Sarı Melek, benim nickimi de eşim buldu. Sanıyorum sarışınsın:) Eşlerimiz bizi marifetli buluyor ne güzel:)
    Resimlerini kaybettiğin yazını yeni okudum. Keşke daha önce okusaydım. Hala çareolur mu bilmiyorum ama silinen dosyaları geri getiren bir program var. Ama silind,kten sonra kayıt yapılmamasıgerekiyor diye biliyorum. Bu işlere hep eşim baktığı için programın adını hatırlayamayacağım ama netten araştırıp bulabilirsiniz sanırım. Bir tavsiyede bulunmak istiyrum. Ben bu gibi durumlar olmaması için flash belleğe atıyorum çalışmalarımı. Ekledikçe de güncelliyorum. Aslında aynı işlemi blogun için de yapman gerekiyor. Yedekleme yapıp, bilgisayarına kaydet. Neyse çok uzun oldu:)
    Magnetler de çok güzel. Eline sağlık. Ben de benzerlerini yapmıştım. Eşantiyon gelen magnetlere beyaz kağıt yapıştırıp, sevdiğim sözleri yazmıştım.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için:) Evet sarışınım. Ama eşimin bulduğu isim Sarı Melek'ti. Ama o isimde blog adı vardı sanırım o isimde alamadım. Marifetliyi de ben ekledim. Ne kadar mütevaziyim değil mi:) Resimlerim gitti malesef kayıtta yapmış bulundum. Sanırım geri dönüşü olmaz artık. Ama yinede çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Daha önce bilsem süper olurdu:( Evet bende artık flash'a atıyorum. Böyle birşey olacağı hiç aklıma gelmemişti ki. Bloğu yedeklemekten bahsetmişsiniz. Aslında dosyalarım silindikten sonra beni de bu korku almıştı. Ya bloğum silinirse diye. Nasıl yedekleyebiliyorum bilmiyorum. Bi araştırayım bulamazsam size danışmamda bir sakınca yoktur umarım. Çok teşekkürler herşey için. Sağlıcakla kalın:))

    YanıtlaSil
  3. Magnetler çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bazen insanın canı bir şey yapmak istemiyor ama siz lütfen yapın çünkü neye dokunsanız güzelleşiyor, gerçekten marifetlisiniz bence. Bebek odası maketini yayınlamanızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ediyorum AtölyeKedi. güzel sözler etmişsiniz hakkımda. sağolun. o sizin güzelliğiniz. beni çok mutlu ettiniz:)) maketi de bitiriyorum az birşey kaldı yayınlıycam. zaten hediye gideceği bebek doğmak üzere, 3 haftası falan var. aynı anda dünyaya gelecekler yani :))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben minihobi.blogcu.com
    canım geçmiş olsun çok üzüldüm dosyalarına gerçekten enerjiyi süpürecek kadar sıkıntı verici birşey

    neyse şöyle bir gezdim bloğunu çok güzel aynı şeylerle ilgiliyiz hemen hemen
    balsayı bende aslı bayülgenden öğrendim bende link veremedim bloğumda o yüzden teşekkürümde bende kaldı :))
    Bu arada parfüm celebre mi? Ben onu kullandım şişeside benziyor çok da beğenirim kokusunu

    Fazla uzattım maketinin bitmiş halini bekliyorum kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil
  6. sevgili minihobi çok teşekkür güzel yorumun için. dosyalarıma üzüldüm ama kendimi toparladım. tam gaz başladım işlerime. enerjime de kavuştum inşallah:) biraz birikim yapayım sonra yayınlaması kolay.

    zevklerimizin uymasına da ayrıca memnun oldum. ne güzel işte beni anlayabilecek bir arkadaşım daha oldu:)) hoşgeldin. balsa için aslı bayülgene hep minnettar olucam:))evet parfüm celebre. bayılıyorum kokusuna. çok hafif çok kibar bir kokusu var.

    estağfurullah uzatmak ne demek çok memnun oldum. şu an bile maketimin ufak tefek parçalarını yapmaya devam ediyordum. bir küçük ara veriyim dedim. bitmek üzere yayınlıycam az kaldı:)

    YanıtlaSil