1 Kasım 2011 Salı

Küllerimden Doğuyorum...

           

               Uzun bir aradan sonra yeniden buradayım. Bu kadar tembellik yeter. Artık üretme zamanı. Hobilerime vakit ayıramadım bir süredir.  Bir rehavet çökmüştü. Çok şükür attım üzerimden. Tabi bunda yaklaşık bir senenin, ailevi sağlık sorunları yılı olmasının da etkisi vardır belki.  Ameliyatlar ve hastalıklar yakamızı bırakmadı hiç. Gelecek sene herşey çok daha güzel, çok daha yolunda geçer. Umarım. Sağlıktan değerli hiç bir şey yok.

             Bir baza ve bir dolap alabildiğine malzemeyle dolunca bende alarm sinyalleri ötmeye başladı. Değerlendirmek üzere atamadığım kutular, kartonlar, kıvır zıvır, eş dost akrabanın da sen bunu değerlendirirsin diyerek getirdiği bir sürü malzeme dolaba sığmaz taşar oldu. Düzensizliği hiç sevmem. Elimi attığımda aradığım şeyi bulmalıyım. E bu haldeyken birini alacağım derken üçü birden yere yuvarlanır olunca bende şarteller attı. İyi de oldu.  Üretmeyi çok özlemişim.

             Aslında minyatür çalışmalar yapmayı çok arzu ediyorum. Ama minyatür malzemeleri ufacık tefecik şeyler olduğundan ve minik minik kutularda bulunduğundan her aradığımı istediğim an bulabilmek için önce büyük malzemeleri kullanarak dolapları boşaltmak niyetindeyim izninizle.

             Desenleri hoşuma gittiği için atamadığım iki adet gömlek kutusu vardı. mysunnyfunnydays adlı bloggerin yaptığı kağıttan topları görünce; budur dedim ve kolları sıvadım. Başladıktan sonra başıma iş aldığımı anladım, lakin geç oldu:) Çünkü bu arkadaşımda olan daire kesme kalıpları bende yoktu. Tek tek çizip, tek tek kesmek! zorunda kaldım. Daire kesmek kesilebilecek en zor şekil herhalde diye düşünmeme neden olan uzuun bir uğraştan sonra bitirdim:)



Araba kokusu bitince atmamıştım. Kalın ve sağlam bir hali var. İlla bir yerde kullanırım diye duruyordu. (Bu atamamak bende hastalık oldu iyice:) )Kalıp olarak çok işe yaradı.











Sonra desenler dışta kalacak şekilde ortalarından katladım.



Ve birbirlerine yapıştırarak toplarımı oluşturdum.












           Bunlara bir kurdele ararken bir eşofmanın belinden çıkardığım ipi bulunca onu kullandım. Ortalarındaki boşluktan geçirip, kaymasınlar diye alt kısmından düğümledim. Sarkaç süsüm hazır oldu ve yerini aldı bile:))












Diğer gömlek kutusu nerede derseniz.







Onun kalıbı daha küçük. Bitmiş bant rulosu. Beni asıl uğraştıran bu oldu zaten. Çizdim henüz kesiyorum.









Daha işi bitmedi. Bitince onu da yayınlayacağım. Şimdilik hoşçakalın. Sağlıcakla kalın.



19 yorum:

  1. Hoşgeldiniz aramıza tekrar..)) Özlemişis sizi.Bu sıralar bazı bloglara yorum yazamıyorum.Erişiminiz engellendi diyor.Bende anonim olarak göndereceğim.Topların renkleride kendileride çok güzel olmuş sevgiler .
    Esra
    www.esensdollsandpuppets.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. cnm bnm hoşgeldinnnn seni görmek ne kadar güzellllllllllllll... çalışman gibi :D ne çok seviyorsun kesmeli biçmeli şeyleri ...valla helal olsun asla ugraşam o kdar demekki çok sabırlısın melegimm çok begendim

    YanıtlaSil
  3. Esendolls çok teşekkür ediyorum. Burda olmak güzel.

    Mavii çok sağolasın. Evet galiba kesmeli şeyleri seviyorum. Her ne kadar daire kesmek canıma tak dediyse de:) Bitince güzel birşey oluyorsa bütün sıkıntım gidiyor. Hele bir de insanlar beğenip şaşırırsa gel keyfim gel:) Sabır var canıım. Minyatür yaparken özellikle, bayağı lazım olyor. Eldeki stoklardan tüketiyorum işte:)

    YanıtlaSil
  4. çok şık, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. HOŞGELDİNİZ!deşarj olmak için şarj olmakta gerekiyor.şimdi ne harika çalışmalar gelecek sizden tıpkı bu top süsler gibi.ellerinize sağlık,çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldiniz,tam gelmişsiniz bu ne güzel bir çalışma beklediğimize değdi.ellerine sağlık.fırsat bulursan bana bir uğra,minyatür kursuna gittim bakalım yaptıklarımı beğenecekmisin.sevgilerimleeee

    YanıtlaSil
  7. Antigone çok teşekkür ederim:)

    Alanaycım sağol. Gerçekten iyi bir şarj oldu. Depolarımı doldurdum:) Bakalım umarım bu beklentilerinizi hayal kırıklığına uğratmam.

    Aksungur46 teşekkürler. Şimdi geliyorum bloğunuza bakmaya. Aslında sizi çoktan izlemeye almıştım ama yeni ekledikleriniz gelmiyor ana sayfama. Bir çok bloğun güncellemeleri gelmiyor. Onun için izlemeyi durdurup yeniden izlemeye alıyorum düzeliyor. Neden olduğunu bilen var mı bunun?

    Örgüçantam çok teşekkür ediyorum:)

    YanıtlaSil
  8. Evett hoşgeldinnnn.:)) ara sırada olsa başınızdan geçen sağlık problemlerinden haberdar olmuştum. Allah daha kötü günler ve sağlık problemleri göstermesin inşalllah..
    Çok değişik ve şirin bir iş çıkartmışsın ellerine sağlık.
    Yaptığın işe açizane bir tavsiyem ilavem olacak.Kağıtların tam o ek yerlerine şöyle simli ipler yapıştırıp uclarınıda hafif alttan sarkıtıp püskülümsü gibi harika bir görünüm daha kazanabilirdi diyorum:)))
    Bundan sonra yapacağına bir dene istersen:))

    YanıtlaSil
  9. Sabrınıza hayran olmamak elde değil.selamlar

    YanıtlaSil
  10. Hoşbulduk Özden Abi:) Evet Allah daha kötülerinden saklasın inşallah. Allah tüm hastalara şifa versin. Fikrin için çok teşekkürler. Bende düşündüm aslında ucuna püskül yapsam güzel olurdu diye. Ama uygun birşey bulamadım. Öyle simli ipimde yok. Olduğu gibi bıraktım. Ama uygun bir ip bulduğumda bu fikrin aklımda olacak. Şu an yaptığım çok daha ince bir karton olduğu ve sarkaç olmayacağı için bu fikir uygulanamaz sanırım:)

    Sevgili Ecehan çok teşekkürler. Bu gördüğünüz büyük büyük yuvarlaklardan oluşuyordu. Siz bir de şimdi uğraştığımı görseniz de dersiniz bilmem:)

    YanıtlaSil
  11. çok yaratıcıyaa ellerinize sağlık

    www.hobihane.com

    YanıtlaSil
  12. Adsız çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba.... Sizin yaptıklarınız da çok üzel, renkleri de çok güzel. Elleinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Demet çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. bayıldım yaptıklarınıza ellerinize sağlık..sizi izlemeye alıyorum.lütfen sizde ben,m bloguma bir bakın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Memnun oldum beğenmenize. Hoşgeldiniz bloğuma. Bende ziyarete geleceğim mutlaka.

      Sil
  16. merhabalar.bloğunuzu çok beğendim takibe aldım.yaptığınız pek çok şeyi yapılacaklar listesine ekledim .elinize sağlık.paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. GOZNURUM48 çok teşekkür ediyorum. Bende sizin yaptığınız güzellikleri takip ediyorum 10 marifetten. Sizinde ellerinize sağlık. Minik bir bebeğim var. Bilgisayara vakit ayıramıyorum bu günlerde. Ancak böyle 15 dakikalık aralarla. Vakit bulsam bloğunuzu ziyaret etmeye geleceğim.

    YanıtlaSil