9 Ağustos 2011 Salı

Güllerim Soldu... Kendimi Okumaya Verdim :)









Bu ara elim bir işe gitmez oldu. İlhamımı kaybettim. Gördüğünüz üzere boş işlerle uğraşıyorum:) Domates kabuklarını soyunca gül şekli verip kurutayım, bir yerde kullanırım dedim. İlki fena olmadı. Üst resimdeki gayet güzel şekli değişmeden, kendisi de bozulmadan kurudu. Ama daha sonrakilerin hepsi bozuldu. Şekli değil ama küflendiler ve alt kısımdan kurtlandılar. Resimlemeden attım hepsini. Sürekli kaldırıp altını hava aldırmak lazımdı demek ki.










       Son zamanlarda okuduğum kitaplar. Bu ara zaten sadece kitap okuyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap ayrımı yapmıyorum. Ne bulsam alıp okuyorum.





          Çok bilimsel anlatımı olanlar sıkıcı olabiliyor ama Evlilliği Sürdürme Sanatı'nda yapılması gereken ana konu başlıkları hikayeleştirilerek anlatılmış. Onun için keyifle okudum.


     Evliliğin Dört Mevsimi diğerine göre daha bilimsel anlatılmış. Ama sıkıcı olmamış, kısa kısa geçilince konuların üzerinden. Her evli çiftin içinde kendinden birşeyler bulabileceği bir kitap. Çok güzel tespitler var. Bu arada anladım ki biz kocacımla evliliğin baharında imişiz:) Allah hep bahar ve yaz ayında olmayı nasip etsin. Bize ve tüm evli çiftlere...


          Fransız bir hayat kadınının hikayesini anlatıyormuş. Arka kısmındaki açıklamada böyle birşey yazmıyordu. Aldım bende. Sevdiğimi söyleyemiyeceğim. Ama okudum. Değişik görüş açıları oluşturmak adına.


Robin Sharma ' nın neredeyse bütün kitaplarını okudum. İyi güzel yazıyor ama anlattığı herşey islamiyetin felsefesine çok benziyor. Hindistan tarafında olduğu şekliyle anlatıyor. Bizim ermiş, eren, evliya dediklerimize; o bilge bilgelik diyor. Bütün dünyaya okutuyor kendini. Neden bizden islamiyeti, islamiyetin felsefesini bu şekilde anlatacak ve çok okunacak yazarlar çıkmıyor bilmem.



Çok güzel kitaptı. Atatürk'ün 25- 30 yıl sonrasında olacakları bildiğini, çağında anlaşılamadığını ama sonrasında bir çok konuda tüm dediklerinin aynen dediği gibi çıktığını anlatan bir kitap. Atatürk'ün özel bir takım yeteneklere sahip olduğundan bahsediyor. Hem ilginç, hem doğru tespitler var. Yazar araştırmaları sonuncunda bu fikre vardığından bahsediyor. Gerçekten çok özel bir insandı. Onun sayesinde bu günlerde, bu rahat hayat içindeyiz. Hergün bombalanan, yağmalanan ülkeleri; suçsuz yere öldürülen insanları görünce onun değeri daha bir anlaşılıyor. Eğer bu ülkeyi başımıza üşüşen aç kurtlardan kurtarmasa idi bizde hergün bu ölümün kanın içinde mi olacaktık diye insan düşünmüyor değil. Nur içinde yatsın....



          Kırılma Noktası sürükleyici, merak uyandırıcı, çok iyi kurgulanmış bir kitap. Her sayfasını bir sonraki sayfada olacakları merak ederek okudum. Kalın olmasına rağmen çok kısa sürede bitti.



      Bunu okumaya başladım bugün. Osmanoğullarının hikayesi hiç böyle anlatılmadı yazıyordu kapakta. Merak ederek aldım. Nasıl anlatılıyormuş bakalım. İlk 33 sayfayı okudum. Beğendim. Bitireyim bakalım neler olacak. 623 sayfa hadi hayırlısı. Tekrar görüşünceye kadar sağ ve sağlıcakla kalın dostlarım...

5 yorum:

  1. :) Domateslerine üzüldüm. Ben hiç b şekilde domates kabuğu kurutmayı düşünmemiştim. Ama bir keresinde kayısı kurutmayı denedim. Aynen dediğin gibi küflenip kaldılar. Meğer elekleri üzerinde kurutmak gerekiyormuş. Alt kısımları da hava almalıymış. Kitap okumak ne kadar hoş. Ama doğru kitaplar olursa tabii. Ben çok seçiciyim. Kullandığı dil akıcı olacak, kan, işkence vs. olmayacak, sürrealist olmayacak... Daha çok gerçek hayat hikayelerini ve özellikle kadınların başarı öykülerini okumayı seviyorum. Tabii kuantum fizik ve onun günlük yaşama etkileri hakkında kitaplar öncekli tercihim. Seçici olduğum için de her kitabı okuyamıyorum. İstediğim gibi bir kitap bulmakta da çok zorlanıyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim diyeceğim....gördüğüm kadarıyla epey küçüksün benden..öncelikle ziyeretin için teşekkür ederim...kitap seven biri olman da ayrıca hoşuma gitti.Zaman bulduğumda daha önceki sayfalarını da okuyacağım ama şu kadarını söyleyebilirim daha önce başka yerlerde rastlamadığım şeyleri görmek beni fazlası ile memnun etti.Minyatür çalışmalarında çok güzel..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Gülsüm ablacım diyeyim mi affınıza sığınarak. çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. elek üzerinde kurutmak iyi fikirmiş. benim niye aklıma gelmedi. mantıklı:)

    Nefise ablacım çok teşekkür ederim. çok sağolun.

    YanıtlaSil
  4. öyle gül yapıp kurutmak şahane fikirmiş valla..
    evet, elek üzerinde denemek lazım..
    ayy aklına fikrine sağlık cankız..valla çok hoş fikirmiş...
    yerim seni been :)))

    YanıtlaSil
  5. Figen Abla teşekkür ederim güzel sözlerin için. kuruyan öylede bir sağlam oldu ki görsen:)

    Hello Karina Schaapman. Thanks. Welcome to my blog!

    YanıtlaSil