28 Ocak 2011 Cuma

Minyatürüm Hazır. Oylama başladı...

        Küçük Şeyler bloğunun sihibi Özden Abinin yarışması için hazırladığımız minyatür odaları tamamladık. Artık oylama başladı.  Oylama buradan katılabilirsiniz. Şimdi odamın resimleri var sırada.





Şimdi ayrıntılar. Gerçi yapım aşamasında çok fotoğraf çekememişim. İşe bir dalınca unutuyorum.  Bitirmeden aklıma gelmiyor. Ama hatırladığım yerlerde çektim. Buyrun burdan...


Duvarlar kaplandı.

Kapı ayarlaması.

Sınıfın yönünü tayin etme aşamaları.



Duvarları sabitledim.



Masamın aldığı hal :))

Tülü pileleme aşamaları. Köpük tabağa iğneledim önce.


Sertleştirici saç spreyi sıktım.

 Kurumaya bıraktım.

Kurudu.

Sabitlenmiş oldu:)

Piyanomun gelişimi.





E kenarlarını süslemek lazım tabi.





 Parfüm kutusu kitap olursa.





Ya çikolata kutusu gramafon için tam malzeme ise.











Öğretmen için de bir sandalye daha lazım olursa. Ama tipi Özden Abi'ninkinken daha kayık olursa:))

Müzik aletlerimiz. Çoğu vitrinde oluşundan görünmedi ama çok emek verdim.



Tutkallama.

























Minyatür çok emek isteyen bir uğraş. Neyse ki ben minyatürle uğraşmaktan çok zevk alıyorum. 
Hepiniz sağlıcakla kalın... 

36 yorum:

  1. gramafonu o şekilde yapmak ne cin fikirlilik öyle:) tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Sergün:) ölçek olayına dikkat ediyor muşsunuz. Benim kapı kolu dışında(o tam uydurmasyon oldu son anda, kotumun kopan metal düğmesi elime geldi onu yapıştırdım. hataydı sökmeye de üşendim) gözünüze dokunan ölçek yanlışlarım var mı?

    YanıtlaSil
  3. bu kadar ayrıntı ve uğraşla birinciliği hak eden sensin canım...seninkinin 10/1i emek harcamadım ve sürprizi hak eden gerçekten sensin. Ayrıca yapım aşamalarını görünce bi sürü fikir belirdi aklımda. Evimizin yapımında kullandığımız malzemelerden temin edersem bir oda daha yapmayı düşünüyorum:) artık gelip gidip senden yardım isterim:)Tabiki Özden abininde başını ağrıtmadan olmaz dimi:d
    ellerine ve emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sağol Yetek-Sizincim yorumun için. En çok emeğin benimkinde olduğunu düşünüyorum. Fakat sadece emek vermek yetmiyormuş; birazda estetik durmalıymış. Bence birinciliği hakeden bizim yetenekli kız ByDG. Onun ki en estetik duran. Senin tek sorun malzeme az. Biraz daha doldursaydın sen ikinci olmalıydın. Ben ancak üçüncü. Benimki deli kızın çeyizi gibi oldu. Fazla yoğun, fazla göz yorucu. Bu düşüncemde samimiyim. Ama hatalarımı görmeme vesile oldu, iyi oldu bu yarışma.

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca yapım aşamaları az oldu ama bir fikir verebildiysem mutlu olurum Yetenek-Sizin. Ne zaman yardıma ihtiyacın olursa çekinmeden mail atabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Devam edecek olmana sevindim:) Hatta çok zorlanacağın ama benim yapabileceğim birşey olursa yapar yollarım hiç mühim değil. Seninde ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nasıl bir sabır var sende yahu ve tabiki kabiliyet.Harika olmuş.Herşey en küçük ayrıntısına kadar tamam.Sergunede katılıyorum gramafon çok yaratıcı olmuş.Ellerine kollarına sağlık arkadaşım.Süper olmuş.

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim karabidikim.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Birinciliği hak etmişsiniz bence her ayrıntı birbirinden güzel

    YanıtlaSil
  9. çok güzelllllllllllllllllll

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Yıldız ve sevgili Ninlgün Komar çok teşekkürler. Ama sanırım yenildim:)

    YanıtlaSil
  11. yapım aşamalarını görünce daha çok etkilendim:) ellerine sağlık.. ama teknikler püf noktaları süper, tülleri saç spreyi ile sertleştirmek waaw:) gramofon çok güzel.
    ben de gitmek istiyorum bu Armoni Müzik kursuna kurcalanacak çok müzik aleti var:D ama gittiğim tek müzik kursu ney kursuydu ney yok burada galiba:)

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim. orada dolapta var birşey ama renginden ötürü kaval mıdır acaba? ney siyah olursa yok malesef. Ama sen kursa geleceksen onu da yaparız:))

    YanıtlaSil
  13. Herşey çok güzel, gramafon ve perde detayı süper. Elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Evettt Sarı melek tekrar tebrik ediyorum.O küçük hatalar felan önemli değil :))Devede kulak misali:))
    Birde el elden üstündür derler bende senin yapım aşamalarında birkaç detay kaptım:)) Tşk eder devamını temenni ederim..:)))
    Kesimlikle söylüyorum minyatürün harika ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. ayser- teşekkür ederim:)

    çok sağol Özden Abi:))

    YanıtlaSil
  16. Ah keşke bende katılsaydım bu yarışmaya dedim içinden ama kitreye çok yoğunlaşmışım atlamışım demek ... bakmak bile büyük keyif.Sevgili Sarı melek gramafon benimde favorim ve hemen deneyeceğim.Ayrıca yarışmanın birincisini ve diğer katılanlarıda çok merak ediyorum.İskemleleri balsa danmı yaptın ben ne yazıkki sadece bir minik oda deneyebildim şimdiye kadar.Sevgiler güzel paylaşımın için.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Sarımelek, harkulade olmuş diyecek söz yok. Ayrıntılar mükemmel olmuş ellerinize emeğinize sağlık.
    Siz bu çalışmalara devam etmelisiniz.
    Sevgiyle kalın.....

    YanıtlaSil
  18. harikaaaa,muhteşem,oyumu size verdim.bende istiyorum minyatür yapmak ama nasıl olacak bir kurs veren olsa çok mutlu olacağım.inş.kazanırsın başarılar

    YanıtlaSil
  19. esen teşekkür ederim. inşallah sende bir sonraki sefere katılırsın. çok eğleceliydi yarışma heyecanı falan. iskemlelerin 4 tanesini ve masayı herkese Özden Abi yapıp yollamıştı. Onları kullanıp bir oda yapacaktık. ama öğretmen içinde bir sandalye lazım olunca ben bir tane daha yaptım. kürdandan yaptık. Oturma kısmı da ahşap çay kaşıkları olur ya ondan. evet sende denemelisin.

    Evimin İncileri Belgin teşekkür ederim.

    aksungur46 çok teşekkürler. bencede yapmalısınız. müthiş eğlenceli birşey. belediyelerin ücretsiz kursları var. oraya gidebilirsiniz. ama o zor ihtimal diyorsanız siz başlayın takıldığınız yerde yardımcı olurum elimden geldiğince:))

    YanıtlaSil
  20. gramafona bayıldım, bol şans:))

    YanıtlaSil
  21. teşekkür ederim birdy. bloğuma da hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  22. harika bir çalışma süpersiniz

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim Gönül :))

    YanıtlaSil
  24. Sabır işi dedikleri bu olsa gerek.
    Tebrik ederim, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  25. woww harika olmuş, dolu dolu dolu olmuş.

    Küçük şeylerle uğraşmak sabır ister. Tebrik ederim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. sevgili Ülker
    sevgili hobivakti çok teşekkür ediyorum güael yorumlarınız için:)

    YanıtlaSil
  27. merhaba sarı melek,
    kaç gündür uğrayacağım bir fırsat olmadı sizi kutlamak istiyorum herbiriniz harikalar yaptınız.
    minik minik emekler yaratıcılık süperdi.
    hem sizlere hem Özden beye bir kez daha teşekkürler. yaşamınızdaki sorunlar minicik sevinçlerse devasa büyüklükte olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Örgüçantam çok teşekkürler. sağolun :))

    YanıtlaSil
  29. Çalışmalara bir bütün olarak bakarken herşey ne kolay. Oysa bu aşama fotoğrafları, detaylar ne kadar heyecan verici. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  30. çok teşekkürler sesiber. çok doğru demişsin. son haline bakınca basit gibi gelsede çok uğraşlar istiyor minyatür yapmak. daha resimlememiş olduğum o kadar çok ayrıntı dolu ki:)

    YanıtlaSil
  31. bu nedir ya ben bakarken gözlerim yoruldu siz yaparken nasıl zaman .emek harcadınız şaşkınlıkla izledim.özden abinikilerden haberim vadrdı böyle sizinkilerin yapım aşamalarını görünce kendimden utandım asla böyle ince şeyler yapamam herhalde gerçi diğer kayıtlrınızı okuduğumda ikinci olduğunuzu öğrendim:(
    ama takdire şahan yaptıklarınız.
    sevgiler
    sizi izlemeye aldım bundan sonra görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  32. sezobigo teşekkür ederim güzel cümleleriniz için. zevk almakla ilgili heralde. hiç sıkılmıyorum yaparken aksine müthiş keyif alıyorum. terapi gibi oluyor bana minicik şeylerle uğraşmak. sonuç güzel olduğundan olsa gerek. bir bakıyorum sonunda; büyük bir eşyanın minicik hali avucumun içinde duruyor. işte o müthiş bir keyif. bir ikinci keyif de normalde çöp olarak hiç umursamadan atılan birşeyden yaptığını söylediğinde insanların yüzündeki o şaşkın ve hayran ifade:-)
    bloğuma hoşgeldiniz ayrıca. keyifli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  33. Yeteneğinizi hayranlıkla izledim ve sizi tanımaktan mutluluk duydum.Yıldızlardan yapmayı düşünüyorum bilmem becerebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  34. çok teşekkür ediyorum. ama mahçup ediyorsunuz beni. bende sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum. ilgi çekici konular ekliyorsunuz her zaman. ama fazla mesaj bırakamıyorum. yazmakla pek aram yok. bloğuma da hoşgeldiniz. yıldızlardan yaparsınız tabiki. çok basit ve eğlenceli yapması.

    YanıtlaSil
  35. Bu nasıl bir yetenek ve nasıl bir hayal gücüdür, hayran kaldım, yürekten tebrikler..

    http://pontinintakilari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  36. Derya hanım çok teşekkür ediyorum. çok sağolun:)

    YanıtlaSil