6 Ekim 2010 Çarşamba

El Yapımı Zarflarım...







               Daha önce bahsettiğim gibi abimin "söz"ünde kullanılmak üzere zarf lazımdı. Elde yapmak istedim. Çok zevk aldım yaparken. Şimdi tek tek yapımını anlatayım. Aslında basit. Bakınca bile anlaşılıyor ama olsun. Daha net anlaşılabilsin :-)



                  Beyaz olanı davetiye zarfıydı ama çok sadeydi. Onu yapım aşamasında fotoğraflamamışım. Yapımı çok basit. Kenar kısımlarına çift taraflı bant yapıştırdım. Üzerine de küçük hazır fistolardan geçtim. Bunu özellikle çok beğendim ben. Hem sade hem şık oldu.










         Diğer renkli olanları ise tamamen elde yaptım. Ucuzluk pazarından almış olduğum pasta altlıklarım vardı. Birçok yerde lazım olduğu için almış olduğum fon kartonlarım. Ve rölyefte lazım olduğu için aldığım şekilli makaslarım.  Pasta altlığına uygun boyutta fon kartonu keserek işe koyuldum. Kenarlarını şekilli makasla keserek süslü olmasını sağladım.



















            Daha sonra bu fon kartonundan kestiğim parçayı zarf şeklinde katladım. Önce iki yanından, sonra altını ve kapak olacak üst kısmını en üste gelecek şekilde. Ve üzerine pasta altlığından bir kat yapıştırdım. Bir kat çok zayıf gelince, belli yerlerinden uhulayıp ikinci bir katı delikleri denk gelecek şekilde üstüne yapıştırdım. Daha sonra zarfın alt kısmını kenarlarından yapıştırdım. Bir tek kapağın kapalı kalması için bir şey bulmam gerekliydi. Onu da buldum. Çift taraflı bantı delgeçle yuvarlak delip kapağın altına gelecek kısma yapıştırdım.



            Pardon! İçinde parayla görüntülemişim. Bahşiş konacağı için; para içine girsin diye ölçü almam gerekmişti. Alt kısmında iki kat yeri görüyorsunuz sanırım. Özellikle alt kısma biraz daha kalınlık vermeye çalıştım ki; içini doldurunca şişmanlamasın kartım diye :-)

































                  Sonuç bu işte. İçine bahşişler konup sahiplerine ulaştı. Beyaz dümdüz bir zarftan daha afilli oldular sanırım. Ben beğendim. Görenler beğendi. Umarım sizde beğenirsiniz :-)


23 yorum:

  1. Hepsi çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok beyendim zarflarınızı en büyük özelliği de el yapımı olması.

    YanıtlaSil
  3. Beğenilmeyecek gibi değil ki. Bayağı da uğraşmışsın ama. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. karabidikim, esencim ve sevgili neduk hepinize çok teşekkür ediyorum. beğenmenize sevindim:))

    YanıtlaSil
  5. Çok yaratıcı buldum.Elinize sağlık... Eşinize, çocuklarınıza özel notlar bırakmak için, hediye paketlerinin üzerine iliştirmek için kullanılabilir..

    YanıtlaSil
  6. mügepolat çok teşekkür ediyorum. çok doğru dediniz. bardak altlığı şeklinde olan pasta altlarından minik minik zarflar yaparak hediye paketlerine iliştirilebilir. veya not bırakılabilir. süper fikirmiş:))

    YanıtlaSil
  7. süper fikir. harika olmuş zarflarınız. bu pasta altlığı kağıtlar çok işe yarıyor. ben yaptığım takıların fotoğrafını çekerken fon olarak kullanıyorum, çok zarif duruyor :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsi çok güzel, çok yaratıcı olmuş, zevkine, fikrine, ellerine sağlık. Ama makaslarına bayıldım, ben niye rastlamadım ki bu makaslara :(

    YanıtlaSil
  9. çok hoşuma gitti el emeği işlere bayılırım. Ellerinize sağlık süper olmuşlar :))

    YanıtlaSil
  10. Görmemişim ben bunları.Ne harika şeylermiş.Makaslara bende bayıldım Kumaşda kesiyor mu bunlar?

    YanıtlaSil
  11. sevgili Lilacım teşekkür ederim. makaslar kumaş kesmez malesef. o kadar keskin değiller. biraz kalınca kağıdı bile kesmekde zorlanıyorlar.

    YanıtlaSil
  12. ne kadar güzel olmuşlar ya :D
    emeklerine ellerine sağlık bayıldım bayıldım.

    YanıtlaSil
  13. Kitap cadısı teşekkür ederim yorumun için. bloğuma da hoşgeldin:))

    YanıtlaSil
  14. Makasları nereden aldınız? İstanbul'dan mı?

    Ebru

    YanıtlaSil
  15. Adsız 6'lı kutuda olanları internetten aldım. Kağıt vs. adlı sitede bir kampanya dahilinde altısı bir arada satılıyordu. İki tane tek tek olanları İstanbul Maltepede bir hobi kırtasiyesinden aldım. Hatta tüm şekiller vardı kırtasiyede. Ben bende olmayanları alayım derken
    birinin elimde olduğunu eve gelip makaslarımı görünce anladım. İki tane aynı makastan oldu.

    YanıtlaSil
  16. Pardon adınız Ebru'ymuş. Şimdi farkettim:)

    YanıtlaSil
  17. Tekrar merhaba,

    Ben Ebru (makas sorusunu soran). Ben Küçükyalı'da oturuyorum. Makasları Maltepe'de nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  18. sevgili Ebru. Benim aldığım kırtasiye kapandı. Ama bulabileceğiniz iki hobi kırtasiyesinin açıldığını gördüm. Mavi başlıklı kadiköy-maltepe minübüsleriyle çok rahat bulursunuz. Maltepe köprüsünden içeri giriyor bu minübüsler. Aşağı inerken baya bir indikten sonra, mecburi sağa döndükleri bir köşe var. Tam o köşede sağda bir tane bir tanede onun karşısında solda az ileride bir hobi kırtasiyesi açılmış. Başka bir anlatımla maltepe merkezden E-5 yönüne doğru yukarı çıkarken zümrütevler minübüs durağını geçtikten sonra bir sağda bir tanede solda var. İkişer katlı büyük hobi kırtasiyeleri. Oralarda mutlaka vardır diye düşünüyorum. Yağlıboyalar tuvaller akla hayale gelmez envai çeşit şey var.

    YanıtlaSil
  19. Ben elişlerine henüz başladığım için, neyi nerede bulurum pek bilmiyorum. Yardımın için çok teşekkür ederim. Ebru

    YanıtlaSil
  20. Rica ederim. Bulduğunda haber verirsen sevinirim. Merak ederim şimdi:) Ayrıca Maltepe merkezdeki Grandhouse alışveriş merkezinin karşısındaki sokağa girip ilerlersen, orada bir tane daha hobi marketi gördüm, "Art-İnci" adında. Orada da bulabilirsiniz. Daha önce bahsettiğim dönüşte sağda olanın adı "Maltepe Kitapevi"ymiş. Geçen önünden geçtim.

    YanıtlaSil
  21. Oyyyy çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Bu zarfların içine gerçekten 200 lira mı koydunuz? Bahşişler güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
  22. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. 150 ya da 200 koymuştuk yanlış hatırlamıyorsam.

    YanıtlaSil