30 Mart 2011 Çarşamba

Yaşasın! Mutluyum:-) Bahar Geldi...







Bahar geldi. Çiçekler açtı. Havalar ısındı. (Gerçi kirada oturduğumuz ev hiç güneş almadığı, güneşi gören site yönetimi de kaloriferleri artık yakmadığı için şu an dahi ellerim ayaklarım buz kesse de genel anlamda ısındı. Allah bana güneş gören sıcacık bir ev nasip etsin inşallah) Bloglar açıldı. Paylaşımlar yeniden başladı. Daha ne olsun:-) Bende size burdan yola çıkarak cıvıl cıvıl yıldızlar armağan ediyorum. Kabul buyrun lütfen:-) 







Yapılışı basit. Elişi kağıtlarını birer santim arayla kesip kıvırarak yaptım.











 

İlk kısmı düğüm atar gibi kıvırıp kalan uzunluğu üzerine döne döne dolayarak bitiriyoruz.


















 Gördüğünüz gibi bittiği noktayı da içine tıkayarak sonlandırıyoruz.








Şimdi yanlarından tırnakla sıkıştırarak içini şişiriyor ve yıldız şekli veriyoruz.





Ve bitmiş hali. Kapaklı ve güzel şekilli bir cam kavanoz olsaydı daha iyi olacaktı. Ama şimdilik tabağa döktüm. O tarz bir kavanoz bulana kadar. Tozlanmasınlar diye de streç filmle kapladım. Oturma odamda sandımın üzerinde baktıkça içimi açmak için yerini aldı.





Bu yıldızların rengi tadında cıvıl cıvıl, rengarenk günler diliyorum hepinize... Sağlıcakla kalın.




9 Mart 2011 Çarşamba

Minyatür Bahçem...



        Minyatür yarışmasında ikinci olmuştum bildiğiniz gibi. Bu gördüğünüz de, Özden Abi'nin incelik göstererek ikinici ve üçüncüye de hediye yollaması sonucu gelen minyatürüm. Araya hastalıklar, blog kapatılma sorunları girince yayınlayamamıştım. Kendisine burdan bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık Özden Abi:)








2 Mart 2011 Çarşamba

Bir İmza da Siz Atın...


            "Hobibox" adlı blog sahibi arkadaşımız, bloglarının kapatılmasını istemeyen herkesi imza atmaya bekliyor. Karşı dava açılması için. İmza atmak isteyenler buraya; http://hobibox.blogspot.com/2011/03/aarkadaslar-bu-yazya-herkes-yorumdan.html

             Bu konuda son haberler için ; http://hobibox.blogspot.com/2011/03/arkadaslar-dava-acyoruz-herkes-bunu.html

Wordpress Adresim..

        Bende bloğumu wordpresse aktardım. Kapatılmadığı sürece buradayım ben. Ama kapanırsa yeni adresim https://sarimelek.wordpress.com/  Zaten orası geçici. Kapandıktan sonra yeni çözüm bulunana kadar. Aktarmak için yapılması gerekenleri http://yetenek-sizin.blogspot.com/2011/03/bloglarnz-wordpresse-aktarmak.html  ve http://hilaltimur.blogspot.com/2011/03/blogun-yedegini-olusturmak-onemlidir.html   adlı arkadaşlar aşama aşama çok güzel anlatmışlar. Sizde yedekleyebilirsiniz bloğunuzu talimatlar doğrultusunda. Sonuçta o kadar emek veriyoruz. Bir anda herşeyin silinip gitmesi feci bir şey olur.  Umarım kapanmaz da tüm bunlara gerek kalmaz. Allah sonumuzu hayır etsin.  Sağlıcakla kalın.

1 Mart 2011 Salı

BLOĞUMA DOKUNMA !!!



Diyarbakır 5Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D İş sayılı kararına istinaden Blogspot.com erişime engellendi. Bugün yarın bloglarımız kapanabilir. Bizim ülkemizde suçu işleyeni değil; herkesi cezalandıran bir zihniyet var. Kimi bloğunu yedekliyor veya aktarıyor. Kimi de aktarmak için erken olduğunu söylüyor. Bu gidişle toptan bilgisayar kullanmak yasaklanırsa; ona da şaşmayacağız artık. Yazık... Çok yazık !